HIŠE

Zasnova enot

Enote bodo etažno zasnovane: etaže P+N+M. Stanovanjska enota v tipu dvojček ima v treh etažah predvideno cca 165 m2 bivalnih površin plus garažo in pripadajoče terase ter balkone. V pritlični etaži je prostor za garažo, bivalni prostori (kuhinja, jedilnica in dnevni prostor) ter vhod, v nadstropju je predvidena spalnica, stopnišče z garderobo, kopalnica s tušem, utility ter manjši balkon, v mansardnem delu pa sta predvideni 2 sobi z izhodom na večji balkon in kopalnica.

Enostanovanjski samostojni objekt pa ima v treh etažah predvideno cca 240 m2 bivalnih površin. V pritlični etaži se nahaja garaža, glavni vhod in bivalni prostori (kuhinja, jedilnica in dnevni prostor z izhodom na teraso), shrambni prostor ter wc za goste; v nadstropju se nahaja spalni del: spalnica, 2 otroški sobi, kopalnica in garderobna soba; ter v terasni etaži je predviden kabinet in shramba.

Stanovanjske enote uživajo prijeten del zelenih površin, v pritlični etaži so predvidene lepe, velike, prostorne terase, v nadstropni etaži pa so v dvostanovanjskem objektu predvideni balkoni iz posamezne sobe.

Zasnova sanitarnih prostorov omogoča visok nivo bivanja. Enote imajo v pritličju predvidene sanitarije za goste, v posamezni etaži pa so spalnice, kopalnice in garderobe.

Strojne instalacije

Ogrevanje, hlajenje, prezračevanje je predvideno individualno za posamezno enoto. Možnost ogrevanja objekta in sanitarne vode je preko plinskega priključka, ki bo na fasadi objekta ali električno preko toplotne črpalke.

Vodovod in instalacije

Objekti bodo priključeni na mestni vodovodni priključek. Vsaka posamezna enota bo imela v zelenici, v bližini parcelne meje vodomerni tipski jašek s pokrovom za en vodomer. V njem se bo nahajala zaporna armatura, čistilni kos, vodomer DN20 z vgrajenim radijskim sistemom odčitavanja in zaporna armatura. Notranja instalacija vode bo za posamezno enoto priključena na instalacijo mestnega vodovoda preko novega vodovodnega priključka.

Načrti hiš

Pritličje    Nadstropje    Terasna etaža    Umestitev