Aktualni projekti

sreda, 19. maj 2021
četrtek, 21. maj 2020
torek, 11. februar 2020
ponedeljek, 29. julij 2019
ponedeljek, 01. julij 2019
ponedeljek, 01. julij 2019
12

Aktualni projekti

Stolpnica TOMOS

Naročnik / investitor:
Kategorija projekta: Projekti, Gradnja stavb
Trajanje projekta:

 

 

 

Tomosova stolpnica bo v celoti prenovljena v skladu z današnjimi standardi. Stolpnica bo s prenovo pridobila stanovanja s funkcionalnimi tlorisi, ki temeljijo na  prostornosti in enostavnih linijah. Zasnova prvih treh nadstropij, kjer bodo manjši apartmaji, bo nespremenjena. Od 4. do 10. nadstropja pa bo centralni hodnik, prestavljen ob severno fasado in bo oblikovan v odprti, pokriti hodnik, t.i. gank. S postavitvijo ganka, bodo vsa stanovanja pridobila dvosmerno orientiranost in možnost naravnega prezračevanja. Novost stolpnice na južni strani bodo tudi povečani balkoni, ki bodo služili podaljšku dnevnih prostorov. Vrh stolpnice pa bo krasilo Penthouse stanovanje, ki bo imelo kar 155 m2 veliko teraso.

S prenovo bo imela stolpnica izboljšane energetske karakteristike. Poleg nove fasade, bodo nova tudi troslojna okna in tlaki. Celotna južna fasada bo imela dodatno zaščito pred soncem in sicer z zgibnimi paneli. Povsem nove bodo tudi elektro, vodovodne in strojne instalacije, ki bodo narejene  po najvišjih standardih in bistveno vplivajo na varnost in kakovost bivanja. Hlajenje in ogrevanje bo omogočala toplotna črpalka voda/zrak. Notranje predelne stene bodo zvočno izolirale.

 

PROSTORSKA ZASNOVA

KLET

Kletni prostori bodo služili kot shramba za kolesa in/ali mopede. Tu se bo nahajala tudi skupna pralnica, ki bo imela pralne in sušilne stroje in bo namenjena vsem prebivalcem stolpnice.

 

PRITLIČJE

Srce same stolpnice bo nedvomno pritličje, ki bo z muzejem Tomosovih motorjev ponujal pogled v zgodovino stavbe.  Muzej, ki bo v okviru dnevnega bara, bo namenjen tako stanovalcem kot tudi vsem obiskovalcem.

 

1-3 NADSTROPJE

V prvih treh nadstropjih bodo na voljo manjši apartmaji, v velikosti 30/40/65 m2. Vsako nadstropje zajema 5 stanovanj. Apartmaji na južni strani imajo tudi balkon, s pogledom na staro mestno jedro. Severna stran pa nudi čudovit morski pogled.

4-10 NADSTROPJE

Od četrtega do desetega nadstropja bodo stanovanja v treh velikostih; 65/75/119 m2. Vsa stanovanja so dvostransko orientirana in imajo večji balkon na južni strani.

PENTHOUSE STANOVANJE

Vrh Tomosove stolpnice bo krasilo Penthouse stanovanje, ki bo s kar 112 m2 , zagotavljalo večjo zasebnost, velike dnevne svetlobe in panoramske razglede na okolico. 115 m2 velika strešna terasa bo idealen prostor za sprostitev po napornem dnevu.

 

PODZEMNA GARAŽA

Vzporedno s prenovo Tomosove stolpnice, se bo na Muzejskem trgu, ki je le streljal od objekta, začela graditi podzemna garažna hiša s 450 parkirnimi mesti za osebna vozila. Parkirna hiša bo v celotni podzemna, uvozni-izvozni podzemni dostop bo iz Kopališkega nabrežja. 

 

INFO;

https://www.neuhaus.si/sl/tomos-koper/

Tel: 040 816 200

 

Clipplus d.o.o.

Nanoška ulica 6

1000 Ljubljana

Vse reference